Quesadilla cu Ciuperci

O rețetă delicioasă de quesadillas cu ciuperci portobello, brânză topită și ierburi proaspete. Preparatul este gata în 20 de minute și este perfect pentru un prânz sau o cină rapidă.

Aceste quesadillas crocante cu ciuperci sunt pline de ciuperci portobello savuroase, brânză topită și ierburi proaspete. Combinația de usturoi, ceapă și coajă de lămâie creează arome uimitoare. Perfect pentru un prânz sau o cină rapidă pe care toată lumea o va adora. Gata în doar 20 de minute cu ingrediente simple pe care probabil le ai deja acasă.

Jump to Recipe

Quesadillas cu ciuperci sunt rețeta mea preferată când vreau ceva delicios dar nu am mult timp pentru gătit. Este ceva magic în felul în care ciupercile portobello devin aurii și fragede când le gătești cu ceapă și usturoi. Coaja de lămâie adaugă o notă proaspătă care face aceste quesadillas speciale. Îmi place să le prepar în serile ocupate pentru că sunt atât de simple dar au gust ca la restaurant. Copiii mei cer întotdeauna porție dublă și nu mă deranjează să fac mai multe pentru că se prepară atât de rapid.

Despre Rețetă

Această rețetă transformă ingrediente simple în ceva cu adevărat special. Ciupercile portobello au o textură atât de consistentă încât fac aceste quesadillas satisfăcătoare și hrănitoare. Ce-mi place cel mai mult este cum coaja de lămâie înviorează totul - este un detaliu mic care face o mare diferență. Aceste quesadillas merg perfect ca fel principal sau tăiate în bucăți mai mici ca aperitive. Partea cea mai bună? Le poți face cu ingrediente pe care probabil le ai deja în bucătărie. Sunt perfecte și pentru a folosi ciupercile înainte să se strice.

De Ce Vei Îndrăgi Această Rețetă

În primul rând, aceste quesadillas sunt incredibil de ușor de făcut, chiar și dacă ești începător în bucătărie. Umplutura de ciuperci este atât de gustoasă - combinația de ciuperci portobello cu usturoi intens și coajă proaspătă de lămâie are un gust minunat. Devin perfect crocante la exterior în timp ce brânza se topește frumos în interior. Poți avea cina gata în aproximativ 20 de minute, perfect pentru serile ocupate. Plus, sunt foarte versatile - servește-le cu salsa, smântână sau sosul tău preferat. Întreaga mea familie le adoră și sunt sigur că și a ta le va îndrăgi. De asemenea, sunt perfecte ca resturi pentru prânzul de a doua zi.

Quesadillas cu Ciuperci

Sfaturi pentru Gătit

  • Nu aglomera ciupercile în tigaie - au nevoie de spațiu pentru a se rumeni în loc să se înăbușe.
  • Asigură-te că tigaia este fierbinte înainte de a adăuga quesadillas pentru a deveni crocante imediat.
  • Apasă-le ușor cu o spatulă în timp ce le gătești pentru a ajuta ingredientele să se lipească.
  • Dacă tortillas sunt puțin tari, încălzește-le ușor înainte de a le umple pentru a le face mai ușor de pliat.
  • Nu umple prea mult quesadillas sau vor fi greu de întors și s-ar putea scurge.
Timp total20 minute
Porții2-4 persoane
PăstrareLa frigider până la 2 zile

Ingrediente

  • 2 Tortillas (mari)
  • 2-3 Ciuperci - tocate (de preferință portobello)
  • Ulei de măsline după necesitate
  • 2 Cepe (mici, tocate fin)
  • 1 cățel de Usturoi (tocat fin)
  • 3 lingurițe Pătrunjel (tocat)
  • Coajă de la 1/4 Lămâie
  • 200 g Brânză (rasă)
  • Sare de mare după gust
  • Piper negru măcinat după gust

Instrucțiuni

  1. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie.
  2. Căliți ciupercile pentru un minut.
  3. Presărați sare și piper.
  4. Gătiți pentru încă două minute.
  5. Adăugați ceapa și încă 1 lingură de ulei.
  6. Căliți până când ceapa devine moale.
  7. Adăugați usturoiul și gătiți pentru încă un minut sau două.
  8. Adăugați pătrunjelul, coaja de lămâie și amestecați bine.
  9. Așezați tortillas pe o suprafață plată.
  10. Întindeți amestecul de ciuperci pe jumătate din tortillas.
  11. Presărați brânză deasupra și îndoiți pentru a forma o semilună.
  12. Ungeți cu puțin ulei de măsline.
  13. Încălziți o tigaie la foc mediu.
  14. Adăugați puțin ulei și puneți quesadillas în tigaie.
  15. Gătiți până devine auriu, crocant și brânza începe să se topească.
  16. Scoateți și tăiați în felii triunghiulare.
  17. Serviți cu salsa sau sos la alegere.

Întrebări frecvente

  • Pot folosi diferite tipuri de ciuperci pentru această rețetă? Da. Deși ciupercile portobello funcționează cel mai bine datorită texturii lor cărnate, puteți folosi ciuperci champignon, cremini sau shiitake.
  • Ce tip de brânză funcționează cel mai bine în aceste quesadillas? Cheddar, Monterey Jack sau amestec de brânzeturi mexicane funcționează excelent.
  • Pot prepara umplutura de ciuperci în avans? Cu siguranță. Gătiți amestecul de ciuperci și lăsați-l să se răcească complet. Păstrați-l la frigider până la 2 zile.
← Înapoi la pagina principală